Steeds meer mensen in onze maatschappij reageren allergisch op bepaalde voedingsproducten.
Het Balladehof wenst u hierover te informeren.
De allergenen waarover wij u informatie kunnen bieden, hebben wij hierbij voor u opgelijst.
Op onze kaart streven wij steeds naar een uitgebreid voedingsassortiment, waarbij de samenstelling van onze producten dagelijks kan variëren. Tijdens de bereidingen van onze maaltijden kunnen hierdoor sporen van deze allergenen niet volledig worden vermeden.
Hebt u hierover vragen, dan kan u zich richten tot onze chef.
Glutenbevattende granen:
Tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en khorasantarwe, …
Selderij:
Selderij waaronder bleekselder, knolselder, bladselder of afgeleide
producten zoals aroma’s
Schaaldieren:
Kreeft, garnalen, krab, scampi’s, …
Lupine:
Verwerkt tot meel of bloem en gebruikt in vleesvervangers, brood- en
banketproducten, …
Sesam:
Sesamzaad of afgeleide producten zoals sesamolie
Vis:
Alle soorten vis en afgeleide producten zoals visolie
Mosterd:
Witte, gele, bruine en zwarte mosterdzaden en afgeleide producten zoals
mosterd en mosterdolie
Aardnoten (pinda’s):
Aardnoten (ook wel pinda’s, apennoten, grondnoten of olienoten genoemd)
Melk (incl. lactose):
Melk en afgeleide producten zoals boter, kaas, kwark, room, yoghurt, …
Zwaveldioxide en sulfieten:
Vaak als levensmiddelenadditief (E220-E228) in bijvoorbeeld wijn of gedroogd fruit.
Soja:
Soja of afgeleide producten zoals sojasauzen, vleesvervangers, sojamelk
of sojadranken.
Noten:
Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten,
pecannoten, pistachenoten, walnoten, …
Eieren:
Eigeel en/of eiwit verwerkt in sauzen, desserten, …
Weekdieren:
Mosselen, oesters, inktvissen en slakken, …
Deze site maakt gebruik van cookies om de surfervaring te optimaliseren en aangenamer te maken. Door deze website te gebruiken stemt u in met onze privacy disclaimer en ons cookiebeleid.
Ok, ik snap het