Over ons

’t Balladehof

Een parel in Zuid-West-Vlaanderen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Ergens in het glooiende landschap tussen Leie en Schelde in de zuidoosthoek van West-Vlaanderen zit het Balladehof verscholen, tussen pittoreske dorpjes en imposante hoeven. Aan de voet van het Sparrenbos, een bos van ongeveer zes hectare, is het Balladehof langs de Hoogstraat 15 gehuisvest. De oase van rust die het landschappelijk waardevolle gebied op die plaats uitstraalt is er één van onschatbare waarde.

Omgeving

Precies door het landschappelijk waardevol gebied zijn een aantal officiële routes ontworpen die naast of in de onmiddellijke omgeving van ’t Balladehof gelegen zijn, met de voornaamste:

– De bekende Stijn Streuvelsroute, een tocht doorheen het land en het volk van Streuvels, het stukje natuur tussen Leie en Schelde waar de prins van de Nederlandse letteren een eeuw lang leefde en schreef.

– De bossenroute met het Mortagnebos, Kraaibos, Sparrenbos, Grandvalbos en Kooigembos.

– De provinciale fietsroute, waarbij brede heuvelruggen voor afwisseling en reliëf zorgen en de fietser vaak verrassende vergezichten bezorgen.

– De Driemolensroute, het is een prachtige wandelroute die volgende molens met elkaar verbindt: de Stenen Molen, de Mortiersmolen en de molen Ter Claere.

– De monumentenroute, hierbij kunt u kennis maken met meerdere parels van representatieve gebouwen en hun omgeving.